אחת הקרקעות האחרונות בירושלים שפוטנציאל המגורים שלהן לא מומש, נקראת בשם 'רכס לבן'. מוסדות התכנון של המדינה החליטו להפשיר את הקרקע לבניה של כ5 אלף יחידות דיור. תנועות ירוקות התנגדו חריפות למהלך והגישו, עם מועצה אזורית מטה יהודה, שחלק מהקרקע ממוקם ברשותה, קרוב ל6 אלף עתירות לבג"ץ. פרט לפניה המשפטית, ניהלו הירוקים מאבקים על דעת הקהל בערוצי הסברה, עצומה, פעילות ברשת המקוונת ובאמצעים אחרים.
על פי פסיקת בג"ץ, “מדובר למעשה במחלוקת – לגיטימית כשלעצמה – לגבי האיזון הראוי בין צורכי הפיתוח לבין ערכים של שמירת הטבע והסביבה. הכרעה מעין זו היא במהותם של הליכי התכנון, ושיקול הדעת להכריע בדילמות מסוג זה מסור למוסדות התכנון, שתפקידם ומומחיותם בכך. בית המשפט לא ייטה להחליף את שיקול דעתם המקצועי של מוסדות התכנון בשיקול דעתו, אלא אם הוכח כי נפל בהחלטותיהם פגם חוקי על פי עילות הביקורת המצדיקות התערבות במעשה המינהלי – חריגה מסמכות, שיקולים פסולים או חריגה קיצונית ממתחם הסבירות. לא זה המקרה שלפנינו".
על פי עורך דין אייל מאמו, מגיש העתירה, המילה האחרונה טרם נאמרה והמאבק המשפטי צפוי להימשך גם הלאה: “במסגרת הערעור על אישור התוכנית המפורטת, אנו טוענים כי יש ליקויים חוקיים משמעותיים באישור התוכנית. נושא חשוב הוא התעלמות מהמלצות החוקר בעניין החיץ בין העיר למרחב הכפרי. כרגע התוכנית נצמדת למושבים אורה ועמינדב. בעוד חודש יש לנו דיון בפני ועדת העררים של המועצה הארצית, וטענותינו תישמענה שם. אם הטענות תתקבלנה יצטרכו להכין תוכנית חדשה”.