פתיחת חשבון חדש
או
התחבר
הפורום עדיין בשלבי פיתוח. תהנו.

מספר נושאים בתוצאות: - 4

מתכונים - לחמים ומאפים
2017-06-25
0
38
נושאים:
תגובות:
בס"ד פוקאצ'ות 10 פוקאצ'ות הניחוח והטעם פשוט מ---מ--כ-ר-י-ם.   את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. החומרים לבצק: 1 כף מלח 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים חצי כוס סוכר 2 כוסות מים בחום הגוף 1/2 כוס שמן ביצה – למשיחה מעל החומרים לתוספת מעל: אפשר להוסיף, להוריד ולגוון כיד הדמיון הטובה. כאן מוצעות 2 א...
מתכונים - לחמים ומאפים
2017-06-25
0
36
נושאים:
תגובות:
בס"ד מאפה במילוי שקשוקה כשרוצים לפנק   החומרים ל-6-8 מאפים את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. החומרים לבצק: 1 כפית מלח 1/2 קילו קמח 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס סוכר 1 כוס מים בחום הגוף 1/4 כוס שמן ביצה – למשיחה מעל אורגנו לפיזור החומרים לשקשוקה: שמן לטיגון 1 בצל מגורר גס 2 שיני ...
מתכונים - לחמים ומאפים
2017-06-25
0
42
נושאים:
תגובות:
חלות מקמח מלא 3-4 חלות או 15-20 לחמניות   את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. מאוד חשוב לדייק בזמני הלישה וההתפחה. החומרים: 1 כף מלח 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים 3/4 כוס סוכר 2.5 כוסות מים בחום הגוף 3/4 כוס שמן ביצה – למשיחה לפיזור מעל – שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני פשתן, גרעיני חמניה, שיבולת שועל ולבחירה דברים טו...
מתכונים - לחמים ומאפים
2017-06-25
0
62
נושאים:
תגובות:
בס"ד חלות לכבוד שבת 3-4 חלות או 15-20 לחמניות   ניסיתי הרבה מתכונים. המתכון הזה קוצר הכי הרבה מחמאות. את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. בכמויות השמן והסוכר אפשר "לשחק" מעט לפי הטעם. מאוד חשוב לדייק בזמני הלישה וההתפחה.   החומרים: 1 כף מלח 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים חצי כוס עד כוס סוכר (לפי הטעם) 2 כוסו...
SELECT * FROM encyclopedia WHERE parent_id = 283 ORDER BY id DESC LIMIT 0 ,999

מספר מאמרים בתוצאות: - 4

פוקאצ'ות
בס"ד פוקאצ'ות 10 פוקאצ'ות הניחוח והטעם פשוט מ---מ--כ-ר-י-ם.   את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. החומרים לבצק: 1 כף מלח 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים חצי כוס סוכר 2 כוסות מים בחום הגוף 1/2 כוס שמן ביצה – למשיחה מעל החומרים לתוספת מעל: אפשר להוסיף, להוריד ולגוון כיד הדמיון הטובה. כאן מוצעות 2 אפשרויות.   אפשרות 1: 1 בצל כוס זיתים 1 עגבניה 1 שן שום פלפל שחור זעתר שמן זית אפשרות 2: 1 בצל 1 פלפל אדום 1 חציל קטן 1 שן שום 1 עגבניה שמן זית פלפל שחור   ההכנה: שמים את החומרים לבצק בקערה לפי הסדר שכתוב ולשים כ-10 דקות. לא כדאי להוסיף נוזלים באמצע הלישה. תוך כדי לישה הבצק מתרכך ונהיה נעים לעיבוד. אם לשים במיקסר אפשר להוסיף עוד 1/4-1/2 כוס מים. מכסים בניילון ומגבת נקיה ומניחים להתפחה שעה וחצי. בחורף אפשר גם יותר. בינתיים מכינים את התוספת מעל: חותכים את הירקות לקוביות גדולות (את השום לפרוסות דקות) ושמים כל ירק בצלחת נפרדת. מערבבים כל ירק עם שמן זית ופלפל שחור. מכינים את הפוקאצ'ות: מחלקים את הבצק ל-10. מרדדים כל חתיכה למלבן
נכתב על ידי:
מירי צ. |
זכויות יוצרים:
©מירי צ.
מאפה במילוי שקשוקה
בס"ד מאפה במילוי שקשוקה כשרוצים לפנק   החומרים ל-6-8 מאפים את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. החומרים לבצק: 1 כפית מלח 1/2 קילו קמח 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס סוכר 1 כוס מים בחום הגוף 1/4 כוס שמן ביצה – למשיחה מעל אורגנו לפיזור החומרים לשקשוקה: שמן לטיגון 1 בצל מגורר גס 2 שיני שום כתושות 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 10 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות 1 כפית תבלין לפיצה 1/2 כפית מלח פלפל שחור 8 ביצים ההכנה: הבצק: שמים את החומרים לבצק בקערה לפי הסדר שכתוב ולשים כ-10 דקות. לא כדאי להוסיף נוזלים באמצע הלישה. תוך כדי לישה הבצק מתרכך ונהיה נעים לעיבוד. אם לשים במיקסר אפשר להוסיף עוד 1/4-1/2 כוס מים. מכסים בניילון ומגבת נקיה ומניחים להתפחה שעה וחצי. בחורף אפשר גם יותר. בינתיים מכינים את השקשוקה: מאדים במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן כ-5 דקות להזהבה עדינה. מנמיכים את האש ומוסיפים פלפלים ועגבניות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. שמים את הביצים – יוצרים 8 גומות בעזרת כף ושמים בכל גומה חלמון. יוצקים מעל את החלמונים. מכסים את המחבת ומבשלים כ-20 דקות. מצננים מעט. מרכיבים את המאפי
נכתב על ידי:
מירי צ. |
זכויות יוצרים:
©מירי צ.
חלות מקמח מלא
חלות מקמח מלא 3-4 חלות או 15-20 לחמניות   את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. מאוד חשוב לדייק בזמני הלישה וההתפחה. החומרים: 1 כף מלח 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים 3/4 כוס סוכר 2.5 כוסות מים בחום הגוף 3/4 כוס שמן ביצה – למשיחה לפיזור מעל – שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני פשתן, גרעיני חמניה, שיבולת שועל ולבחירה דברים טובים שאוהבים. ההכנה: שמים את החומרים בקערה לפי הסדר שכתוב ולשים כ-10 דקות. לא כדאי להוסיף נוזלים באמצע הלישה. תוך כדי לישה הבצק מתרכך ונהיה נעים לעיבוד. מכסים בניילון ומגבת נקיה ומניחים להתפחה שעה וחצי. בחורף אפשר גם יותר. קולעים את החלות, מושחים ביצה, מפזרים מעל מה שאוהבים ומניחים להתפחה של עוד שעה וחצי. מכניסים לתנור לחום 180 מעלות עד שמשחים 15-20 דקות.
נכתב על ידי:
מירי צ. |
זכויות יוצרים:
©מירי צ.
חלות לכבוד שבת
בס"ד חלות לכבוד שבת 3-4 חלות או 15-20 לחמניות   ניסיתי הרבה מתכונים. המתכון הזה קוצר הכי הרבה מחמאות. את הבצק אני לשה ביד לישה נמרצת של כ-10 דקות. אפשר גם במיקסר אבל לא פחות מ-10 דקות. בכמויות השמן והסוכר אפשר "לשחק" מעט לפי הטעם. מאוד חשוב לדייק בזמני הלישה וההתפחה.   החומרים: 1 כף מלח 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים חצי כוס עד כוס סוכר (לפי הטעם) 2 כוסות מים בחום הגוף 1/2 עד 3/4 כוס שמן ההכנה: שמים את החומרים בקערה לפי הסדר שכתוב ולשים כ-10 דקות. לא כדאי להוסיף נוזלים באמצע הלישה. תוך כדי לישה הבצק מתרכך ונהיה נעים לעיבוד. אם לשים במיקסר אפשר להוסיף עוד 1/4-1/2 כוס מים. מכסים בניילון ומגבת נקיה ומניחים להתפחה שעה וחצי. בחורף אפשר גם יותר. קולעים את החלות, מושחים ביצה, מפזרים שומשום ומניחים להתפחה של עוד שעה וחצי. מכניסים לתנור לחום 180 מעלות עד שמשחים 15-20 דקות.
נכתב על ידי:
מירי צ. |
זכויות יוצרים:
©מירי צ.
קטגוריות