אמהות והורות
ברכות ואיחולים
המדריך למדיניות העולם ומזרח התיכון
הסטוריה
חדשות
חידות
יצירות והפעלות
מוזיקה והופעות - זמרים
מסירה של כבוד
מראות קודש - תורה ויהדות
מתכונים
נדלן
נטוורקינג
סיקורים
עזרה והתנדבות
עיצוב ואופנה
עסקים וכלכלה
פטנטים
צריכים משהו?!?
קורסים ומדריכים
קטלוגים
תרבות
nono
מתכונים >> קינוחים
מירי צין
נושאים: 0
תגובות: 0
לייקים: 5
המתכון הכי טוב לסופגניות
2018-12-03 -
0
4710

חנוכה... חג שעושה חם בלב. השירים שהילדים לא מפסיקים לשיר מחנוכה עד פסח, סיפורי הניסים המפעימים, המאכלים הטעימים, ערבי הלביבות המשפחתיים שמאחדים את המשפחה מכל הארץ וכמובן... ה-ס-ו-פ-ג-נ-י-ו-ת שאי אפשר (כמעט) לעבור את חנוכה בלעדיהן. אבל הקלוריות... אחרי החגים...

החומרים:

1/2 ק"ג קמח

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

3/4 1 כוסות מים פושרים / מיץ תפוזים

שמן לטיגון

ההכנה:

שימו בקערה את המלח, הקמח, השמרים, הסוכר, המים, הביצה והשמן לפי הסדר. לושו היטב את הבצק עד שהבצק נהיה רך, אחיד וגמיש (10 דקות בערך).כסו את הבצק והתפיחו שעה וחצי.

רדדו את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי של כאחד וחצי ס"מ וקרצו עיגולים בגודל הרצוי. השאירו את העיגולים להתפחה עוד כחצי שעה עד שעה.

חממו בסיר לא גדול שמן לטיגון עמוק. קחו בעדינות בעזרת מרית / כף טיגון שטוחה את העיגולים ממשטח העבודה והניחו בזהירות בסיר השמן הרותח. שימו לב שהשמן לא ירתח מידי - כלומר, כששמים את הסופגניות בשמן צריכות להיות בועות עדינות ולא "סוערות" מידי. אם הבעבוע חזק מידי הנמיכו את האש שהשמן יבעבע בצורה "רגועה". - הסופגניות מתנפחות עוד תוך כדי טיגון. טגנו משני הצדדים עד שהסופגניות משחימות. הוציאו והניחו על נייר סופג.

למילוי:

אפשר כמובן את המילוי הקלאסי והאהוב - להזריק ריבה ולבזוק אבקת סוכר מלמעלה. אם רוצים סופגניות מושקעות יותר כמו שבתמונה אז הנה המתכון:

למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

2 כפות פודינג וניל

ההכנה:

הקציפו את השמנת. הוסיפו את הסוכר בהדרגה והקציפו לקצף יציב. הוסיפו את הפודינג וערבבו בעדינות.הזריקו את המילוי לסופגניה בעזרת שק זיילוף / מזרק זילוף עם צנטר צר, ארוך וחלק.

הציפוי:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

ההכנה:

שימו בסיר קטן את השמנת והשוקולד וערבבו עד להמסה מלאה. קררו כעשרים דקות במקרר. הוציאו מהמקרר וערבבו שהציפוי יהיה אחיד. טבלו את הסופגניות בשוקולד והניחו בכלי מתאים.

לקישוט מעל:

אפשרות אחת פשוטה - פזרו סוכריות צבעוניות שילדים (וגם מבוגרים) אוהבים.

אפשרות שניה - זלפו בעזרת כף או שקית חזקה עם חור קטן ריבת חלב.

אפשרות שלישית - זלפו מהקצף שנשאר שושנה במרכז הסופגניה. אפשר להניח על הקצפת חצאי גליליות / עוגיות / שוקולדים לקישוט.

ועוד אינן סוף אפשרויות כיד הדמיון הטובה עליכם.

לייק



פוסטים נוספים באותו נושא

לאה לוי
רכיבים: 9 ביצים 200 גרם חמאה רכה 2 סוכר וניל 1/2 1 כ...
מתכונים - קינוחים
26/01/2020
7
275
איילה וויס
סלט מרענן, זול, ונגיש, שמתאים תמיד. ליד גלידה קרה, או סופלה חם. קלאסיקה ב...
מתכונים - קינוחים
23/01/2020
3
232
מירי צין
חנוכה... חג שעושה חם בלב. השירים שהילדים לא מפסיקים לשיר מחנוכה עד פסח, סיפור...
מתכונים - קינוחים
2018-12-03
0
4710
בס"ד קרמבו - גלידה ביתי קינוח שהילדים יחטפו (ולא רק)... ...
מתכונים - קינוחים
2017-06-25
0
365
בס"ד קוקילידה אלפחורס העוגיות הארגנטינאיות הנימוחות בגרס...
מתכונים - קינוחים
2017-06-25
0
414
בס"ד ארטיק תמר בננה פקאן קינוח מקסים, קר ומרענן וקל להכנה....
מתכונים - קינוחים
2017-06-25
0
461