אמהות והורות
ברכות ואיחולים
המדריך למדיניות העולם ומזרח התיכון
הסטוריה
חדשות
חידות
יצירות והפעלות
מוזיקה והופעות - זמרים
מסירה של כבוד
מראות קודש - תורה ויהדות
מתכונים
נדלן
נטוורקינג
סיקורים
עזרה והתנדבות
עיצוב ואופנה
עסקים וכלכלה
פטנטים
צריכים משהו?!?
קורסים ומדריכים
קטלוגים
תרבות
nonoarticle
מתכונים >> חלבי
מימי
נושאים: 8
תגובות: 6
לייקים: 5
עוגות לוטוס מוששששלמת!
19/05/2020 - 04:52
2
131

אז חג השבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק

ובכל אופן אנחנו סופרים כבר כמה שבועות...

אז- אל תשכחי את העוגה הזאת 

אמנם עבודה, אבל שווה כל רגע!

אז למצרכים:

כמות:  16 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה
·         לבסיס
·         עוגיות לוטוס - 3.5 אריזות ניילון - סה"כ (306 גרם)
·         חמאה - אריזת נייר (100 גרם), מומסת.
·         הקרם
·         שמנת מתוקה 38% - 2 קופסאות קרטון - סה"כ (500 מ"ל)
·         אינסטנט פודינג בטעם וניל - קופסת קרטון (80 גרם)
·         שוקולד לבן - 2 אריזות נייר - סה"כ (200 גרם), מגורד (לפי הטעם).
·         גבינה לבנה 9% - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (500 גרם)
·         גבינת שמנת 25% שומן - גביע (225 גרם)
·         לציפוי
·         ממרח עוגיות לוטוס קרמל - 3/4 צנצנת זכוכית - סה"כ (300 גרם), אפשר גם ממרח לוטוס קראנץ`.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24/26.

אופן ההכנה:

לבסיס

1. טוחנים את עוגיות הלוטוס דק (אפשר גם מעט גס).
2. מוזגים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. משטחים לתבנית עגולה בקוטר 24/26 עם שקף בדפנותיה (ניתן להדביק את השקף לתבנית עם מעט חמאה) ומכניסים למקפיא כרבע שעה עד להכנת הקרם.

הכנת הקרם:

1. מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה עם אינסטנט הפודינג בטעם וניל עד לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת מגרדים את השוקולד הלבן (מומלץ להניח בקירור מעט לפני כדי שיהיה יותר קל לגרד) ומערבבים היטב עם הגבינות.
3. שופכים את קערת הגבינות והשוקולד אל קערת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפוליות לתערובת אחת. אופציה נוספת: לוקחים כף מהקצפת שהקצפנו ומערבבים בקערת הגבינות והשוקולד הלבן (כדי לאוורר את תערובת הגבינות). לאחר מכן לוקחים את כל התכולה של הגבינות והשוקולד, שופכים אל קערת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפוליות לתערובת אחת.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל הבסיס את הקרם.
5. שומרים במקפיא למשך כ- 4-6 שעות.

הכנת הציפוי:

1. מחממים את ממרח הלוטוס לכמה שניות במיקרוגל או בבן-מארי עד שנעשה נוזלי מעט.
2. יוצקים מעל קרם הגבינה ומנדנדים את התבנית מצד אל צד על מנת שממרח הלוטוס יכסה את קרם הגבינה באופן אחיד.
3. מכניסים למקפיא למשך כ- 20 דקות ולאחר מכן שומרים במקרר.
 

בתאבון!

תחזרי לספר איך יצא:)

לייק
1 יהודית
ראה 2 תגובות
1. 26/05/2020 - 23:38
יהודית
נושאים: 0
תגובות: 8
לייקים: 5

זו נראית עודה!

השאלה- במה אפשר להחליף את הלוטוס?

לייק
אתה 1
הוסף תגובה חדשה
2. 27/05/2020 - 02:16
מימי
נושאים: 8
תגובות: 6
לייקים: 5

1. חמאת בוטנים

2. ריבת חלב

בתאבוןsmiley

לייק
אתה 1
הוסף תגובה חדשה



פוסטים נוספים באותו נושא

מימי
...
מתכונים - חלבי
19/05/2020
2
131
eli-beli
...
מתכונים - חלבי
29/04/2020
0
108
איילה וויס
לסלט חי : עגבניה מלפפון בצל ירוק ...
מתכונים - חלבי
28/01/2020
2
235
...
מתכונים - חלבי
2019-11-10
1
337
...
מתכונים - חלבי
2019-11-04
0
370
מירי צין
מתכון מקסים לאירוח חלבי ולארוחת ערב חגיגית. קל להכנה. רק לערבב ולהכניס לתנו...
מתכונים - חלבי
2018-12-05
0
4443
מירי צין
השכבה למטה היא פסטה עם גבינות, מעליה רוטב עשיר ועסיסי ומעליו גבינה צהובה ועוד דבר...
מתכונים - חלבי
2018-11-19
2
3525
בס"ד ופל בלגי מעדן חלבי! (לבעלי מכשיר ופל בלגי.) ...
מתכונים - חלבי
2017-06-25
0
330