מתכונים >> חלבי
שרה פרנקל
נושאים: 15
תגובות: 6

לאיטלקים, ככל הנראה, יש טעם טוב. התפריט האיטלקי, שכבר מזמן התפשט ברחבי הגלובוס כולו, הוא עשיר ופיקנטי. עולה על כולנה – חביבתנו הפיצה. סתם כזו מין פיצה ידידותית, שמוצריה זמינים, פשוטים וזולים, טעימים – ברור, אחרת לא היינו מדברים עליה – ומשביעים.

לפיצה שלי שלוש קומות – מזמר העוילם – לולי היו בה שלוש קומות לא היתה היא הפיצה שלי: הבצק, הרוטב והתוספות.

תחילה ניתן כבוד לבצק:

אם רוח ההשקעה נחה עליכם ועל הפיצה שלכם, לושו בצק איכותי, רדדו לעיגול – דק או עבה, לפי טעמכם – ומלאו את הבית בניחוח שמרים מענג. אם מתחשק לכם אינסטנט-פיצה, תכינו אותה על פיתות או על מלאווח. ואם יום ראשון הוא היום – על שאריות חלה...

והנה מתכון לבצק איכותי ופשוט להכנה:

כפית מלח

3.5 כוסות קמח

2 כוסות מים

3 כפיות סוכר

כף שמרים יבשים

שליש כוס שמן זית

מעט אבקת אפיה

רבע כפית אבקת שום

לושו היטב את רכיבי הבצק עד שתקבלו בצק נעים. הניחו לו לתפוח כשעה. רדדו לעיגול והשכיבו בתבנית על גבי נייר אפיה משומן היטב.

כעת נעלה קומה לחלק הפיקנטי של הפיצה: הרוטב.

החל מקטשופ איכותי, רסק עגבניות מתובל, ועד שום מטוגן עם עגבניות בשמן זית. הרוטב שלכם יכול להיות מהיר ונגיש או מושקע ומורכב, איך שתבחרו. העיקר שיהיה אדום, נוזלי ועדיף שיהיה חריף.

אמצו את הרוטב הנהדר הזה:

3 שיני שום כתושות

1 בצל גדול קצוץ דק

3 כפות שמן זית

5 עגבניות חתוכות לקוביות

כפית פטרוזיליה יבשה

כוס וחצי מים

3 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל

כף סוכר

טגנו את הבצל והשום בשמן. הוסיפו את העגבניות והפטרוזיליה וערבבו. הוסיפו את המים והרסק. תבלו במלח, פלפל וסוכר. בשלו את הרוטב על אש קטנה עד להסמכה, והופ, שפכו בשפע על עיגול הבצק שכבר סיים את הנמנום שלו בתבנית.

הגענו לשלב התוספות. גם כאן המזווה פתוח והיד מפזרת: תירס-פטריות-בצל-זיתים-פלפלים-שעועית-תרד-בטטות-ביצה-עגבניה-פטרוזיליה-בזיליקום-גבינה-גבינה-גבינה.

חפשו את האהובים עליכם, פזרו חופן נדיבה, והמון מוצרלה או חלומי.

ולתנור. מהר, כי החבר'ה כבר רעבים!

אה סקואיזיטו. (היה טעים. איטלקית)

 
 

הוסף תגובה
כמה זה 2 ועוד 1?

ראה 0 תגובות

פוסטים נוספים באותו נושא

שרה פרנקל
מתכונים - חלבי
2019-11-10
0
27
...
שרה פרנקל
מתכונים - חלבי
2019-11-04
0
33
...
מירי צין
מתכונים - חלבי
2018-12-05
0
1485
מתכון מקסים לאירוח חלבי ולארוחת ערב חגיגית. קל להכנה. רק לערבב ולהכניס לתנו...
מירי צין
מתכונים - חלבי
2018-11-19
0
494
השכבה למטה היא פסטה עם גבינות, מעליה רוטב עשיר ועסיסי ומעליו גבינה צהובה ועוד דבר...
מתכונים - חלבי
2017-06-25
0
172
בס"ד ופל בלגי מעדן חלבי! (לבעלי מכשיר ופל בלגי.) ...